Aktiva Storhogna

Storhogna är en del av destination Vemdalen och är sammanbyggt med Klövsjö. Sätter du dig i bilen en liten en stund kommer du till Vemdalen och Björnrike, tre snösäkra orter med skidåkning i toppklass. Allt på samma skidpass! (Som du kan köpa på skistar.com eller i SkiStar Shop Storhogna M.) Klicka på kartorna nedan för att se Klövsjö-Storhogna.

Tre skidområden på ett liftkort

Klövsjö-Storhogna

1280x720_klovsjo_pist_13_lowspeed01

Vemdalen

1280x720_vemdalsskalet_pist_18_lowspeed01-1

Björnrike

1280x720_bjornrike_pist_14_lowspeed01

I Storhogna finns sammanlagt nio nedfarter av lättare och medelsvår grad. Här finns också en transportlift till Klövsjö där åkaren bjuds på ett stort antal svarta och röda backar. Sammanlagt erbjuder Storhogna/Klövsjö sina åkare 21 nedfarter och 14 liftar. Backarna håller mycket hög kvalitet, en kort resa bort väntar dessutom Vemdalsskalet och Björnrike med ytterligare 33 nedfarter och 18 liftar. Alltså inte mindre än 54 nedfarter som väntar på att upptäckas bara några stavtag iväg!

I Storhogna har du allt du behöver på bekvämt avstånd och här finner du även skidskola, skiduthyrning och skidverkstad. Du kan enkelt och smidigt förflytta dig mellan de olika skidområdena med den lokala gratisbussen. Området har också ett fint spårsystem med orörda vidder runt knuten, perfekt om du gillar längdåkning, turåkning och snow-kite.

Sommarfjället lockar med massor av upplevelser. Här har du fjällvärldens fantastiska fiskevatten alldeles inpå knuten. Vemdalsfjällen är ett av Sveriges mest fiskesäkra områden, inte minst för flugfiske. Det rena, kalla vattnet här är den naturliga miljön för öring, röding och harr.

Leo IMG_2766 (2)

Gillar du att spela golf ska du ta en runda, eller tio, på Klövsjö-Vemdalens Golfklubb. En 18-hålsbana som i Svensk Golf omnämns som Norrlands pärla. Banan är ritad av välmeriterade Sune Linde och här finns även en korthålsbana som bjuder på 9 hål i klassisk fäbodsmiljö.

Guidade turer till fots eller till häst är naturligtvis en del av de upplevelser som väntar dig här. Gör du det sent på säsongen kan du kanske passa på att leta efter fjällets guld – hjortron. Eller mylta som vi säger här.

Sommar som vinter finns det massor att njuta av i Storhogna. I aktivitetshuset Storhogna M kan du sitta vid brasan efter en dag på fjället, träna, spela bowling eller biljard. M har satsat mycket på god mat och dryck i sin bistro där du dessutom kan få tag i vad vi tycker är fjällvärdens godaste pizzor.